top of page

Libero S&T

Η Libero S&T δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητικού marketing και management και στηρίζει το UNI-League τόσο σε οργανωτικό όσο και σε χορηγικό επίπεδο. 
 

Η χώρα μας από το 1995 και μετά άρχισε να κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της στο χώρο του sports marketing & management γεγονός που είχε άμεσες συνέπειες στην γενικότερη ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και στις συσσωρευμένες διακρίσεις τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα. Η οργανωμένη παρουσία των αθλητών μέσα σε ένα διεθνές σύστημα που έχει κανόνες και χαρτογραφημένες μεθόδους υποχρεώνει κάθε εν δυνάμει πρωταγωνιστή στα αθλητικά δρώμενα να μελετήσει την επιστήμη του αθλητικού marketing για να μπορέσει να κάνει σταθερά βήματα προς την επιτυχία. Αλλά επειδή όλα αυτά είναι αρκετά θεωρητικά, σε πρακτικό επίπεδο υπάρχουν συγκεκριμένοι ορίζοντες πάνω στους οποίους κάθε εταιρία που δραστηριοποιείται σ'αυτόν το χώρο εργάζεται. Η σωστή οργάνωση των υποδομών, η λειτουργικότητα στις μεθόδους ανάπτυξης μίας διοργάνωσης, νέες ιδέες οργανωτικού χαρακτήρα, έμφαση στην ηλεκτρονική επικοινωνία, ενημέρωση και ικανοποίηση των συμμετεχόντων μίας διοργάνωσης μέσα από τη συνειδητοποίηση των εκάστοτε αναγκών έχουν να κάνουν με το management. Από την άλλη πλευρά, επικοινωνιακή ενδυνάμωση της διοργάνωσης, αύξηση χορηγών επικοινωνίας, χορηγών, υποστηρικτών κτλ, σύναψη συμφωνιών με φορείς κορυφαίους στο είδος τους (δημόσιους ή ιδιωτικούς), διαφήμιση και θεσμοποίηση μιας διοργάνωσης έχουν να κάνουν με το marketing.
 

Μετά από τη γενική αυτή αναφορά, με άξονα το Unilegaue, η Libero S&T δίνει τον καλύτερό της εαυτό με σκοπό την ενδυνάμωση όλων των τομέων που προαναφέρθηκαν. Το Unileague αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο αθλητικό θεσμό στα ακαδημαϊκά δρώμενα, κρίνοντας τόσο με ποσοτικά όσο και με ποιοτικά κριτήρια. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι τα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ελλάδα και πλέον με το 3ο κομμάτι, που δεν είναι άλλο από το UNI-Festival κλείνει όσο πιο ισορροπημένα γίνεται ένας κύκλος δραστηριοτήτων με πολλούς οπαδούς. Οι φοιτητές από τη φύση τους βοηθούν τη διοργάνωση με χαρακτηριστικά όπως ο ενθουσιασμός, η συλλογικότητα, η «παιδεία» (με την έννοια της καλλιέργειας). Πρόκειται για χαρακτηριστικά που δίνουν την πεμπτουσία του θεσμού. Η Libero S&T είναι όμως εκείνη που δίνει διάρκεια, που αναζητά και εξασφαλίζει οικονομικούς πόρους για μία πολυέξοδη διοργάνωση καθόλου αυτοσυντηρούμενη, καθώς οι φοιτητές δεν μπορούν οι ίδιοι να αποτελέσουν φυσικά τους χρηματοδότες, και που εξασφαλίζει όλες τις απαραίτητες αρχές για μία σωστή πορεία στο χρόνο. Δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να εγγυάται με την παρουσία της την εύρυθμη λειτουργία της.

bottom of page